Tips på billiga och roliga höstlovsaktiviteter

Höstlov 2024 – snart är det här! För många barnfamiljer är lovet ett skönt avbrott från jobb och skola. Man kanske åker på en solsemester eller tar en tur till en storstad och upptäcker museer, mysiga restauranger och kaféer. För andra kan höstlovet kännas jobbigt, och det är svårt att hitta aktiviteter som passar plånboken.

Höstlovet ska självklart vara för alla, oavsett vilka ekonomiska möjligheter man har. Bara för att något kostar betyder det inte heller per automatik att barnen tycker det är roligt. Vi har samlat våra bästa tips på billiga och roliga höstlovsaktiviteter.

Saker att göra på höstlovet 2024

Sverige är ett härligt land, och det finns mycket att göra både i staden och på landet för den som inte åker iväg på en höstlovsresa. Planera höstlovet efter barnens ålder och intressen, och självklart efter var i landet ni bor.

Bor ni i en stad kan några förslag vara att besöka en bio, teater eller ett museum. Är ni sportintresserade kan kanske badhus, bowling, gokart eller att besöka ett klättercenter med klätterväggar vara populära alternativ. Något som de flesta brukar uppskatta, även om det är ett dyrare alternativ, är att besöka en av landets äventyrs- eller djurparker. För den som inte har någon budget alls för höstlovsaktiviteter finns det självklart även saker att göra som är helt gratis.

Höstlovsaktiviteter med barn

Naturen och skogen är alltid öppen, gratis och redo för nya äventyr med dig och din familj. På höstlovet kan det vara sol, regn, blåsigt och kanske till och med lite snö. Men låt inte vädret stoppa er, utan klä er efter vädret och ge er ut i friska luften. Här är några tips på aktiviteter som passar perfekt ute i naturen:

  • Laga mat och ät ute
  • Samla pysselmaterial som till exempel stenar, kottar, bär och mossa och höstpyssla hemma
  • Lek kurragömma i skogen, i parken eller trädgården
  • Gör en hinderbana, kryp under stockar och hoppa över stenar
  • Samla skräp – kul och lärorikt
  • Gå ut i naturen på spökvandring när det är mörkt med pann- och ficklampor

Fördelar med att samla alla lån i ett bolån

  • Lägre ränta och sänkta månadskostnader
  • Bättre villkor
  • Färre fakturor och dolda avgifter
  • Bättre kreditvärdighet
  • Tryggare privatekonomi

Ansök nu

Billiga aktiviteter för höstlovet

En bra höstlovsaktivitet för barn är att se vad biblioteket i ert närområde erbjuder. Många bibliotek anordnar särskilda aktiviteter på skolloven, men annars är det alltid mysigt att bara sitta och läsa en stund. Kanske låna med sig en bok eller två hem?

Vill ni stanna inomhus en dag brukar många barn tycka om att möblera om och fixa i sina rum. Låt barnen vara med och bestämma så blir alla glada och nöjda.

En bakdag hemma är också alltid populärt och behöver inte kosta mycket pengar. Baka en sockerkaka, rulla chokladbollar eller dra igång ett bullbak! Sedan kan ni mysa med en god fika framför en serie eller en film. Vill ni bjuda över vänner men känner att det blir för dyrt kan ni alltid anordna ett knytkalas. De bästa festerna är ofta de kalas när alla hjälps åt och bidrar med något!

Tips på gratis höstlovsaktiviteter

Ett sista tips är att undersöka vad kommunen ni bor i erbjuder. Många kommuner erbjuder gratis höstlovsaktiviteter för barn, både för stora som små.

Ibland kan det faktiskt också vara skönt att inte hitta på så mycket. Vardagen är ofta stressig och mycket ska hinnas med, så när lovet väl kommer kan både du och barnen må bra av att varva ner och ladda batterierna inför resten av hösten.

Behöver du hjälp med att få bättre kontroll på ekonomin? Genom att samla dyra lån och skulder i bolånet kan man sänka sina månadskostnader avsevärt. Ta också gärna del av våra bästa tips för att leva billigt.

Laddar
Laddar